V úterý 21. 6. proběhl v rozpálené školní tělocvičně volejbalový turnaj, kterého se účastnilo 30 žáků naší školy ve dvou kategoriích.
Mladší kategorii tvořili žáci 4., 5. a 6. tříd. Takových volejbalistů bylo 12 a byli rozděleni do 4 týmů. Vítězství vybojoval tým EDOuši ve složení Denisa Brédová, Eliška Hadrabová a Ondra Pína. Druhé místo obsadily LAJky, třetí byli SOŠky a na čtvrtém místě skončili PEKaři.
Ve starší kategorii se objevilo celkem 24 hráčů (někteří mladší hráči dostali šanci bojovat i mezi staršími). Boje byli urputné, občas se ale objevil i záblesk kvalitnějšího volejbalu . Na prvním místě nakonec skončili Nosatci (Adéla Vokrouhlíková, Markéta Nedbalová, Ondra Pína a Petr Nosian), stříbrnou medaili získali Příhody, bronz berou Bělásci a dále skončili Bulánci, DALMatini a Pecháčci.
Mezi volejbalovými nadšenci, kteří hrají pro radost, proto, že na volejbale je dobrá atmosféra, …. se začíná krystalizovat skupinka dětí, kteří mají na to hrát volejbal v budoucnu na nějaké zajímavé úrovni. Je to velký příslib do budoucna, ale musí vydržet a trpělivě makat. Pevně věřím, že mnoho lákadel, které dnešní doba dětem v pubertálním věku nabízí, mi ty volejbalisty (ani ty nadané, ani ty další) neukradne. Hezké léto, třeba se uvidíme na prázdninových trénincích.

Petr Stoupa

Aktuality